Opis
Komplet za pečenje pizze, kruha in ostalih dobrot v kaminu, peči, kaminski peči ali na žaru. Uživajte v slastnih dobrotah pečenih na pečarskem šamotu. Številni dodatki in oprema omogočajo enostavno pripravo hrane, ki postane pravi užitek.
Mere PIZZA CASE:
Zunanja mera površine za peko: 27 cm x 27 cm
- Nastavljiva višina: 21 cm – 26 cm
- Oddaljenost od tal kurišča: 12 – 17 cm
Visoka temperatura v kurišču pa je idealna za pripravo pizz kot v pizzeriji. Enostavno sestavite svoj komplet PIZZA CASA in ga postavite v segreto kurišče. Ko se šamotna plošča segreje je vse pripravljeno za pripravo dobrot.
Komplet vsebuje:
- Nosilna konstrukcija za šamotno ploščo in 4 nosilne nogice iz nerjavečega jekla
- Nosilna plošča za šamotno ploščo
- Šamotna plošča za peko
- Lopar za pizzo iz lesa (3 delni)
- Orodje za dvigovanje šamotne plošče ( iz nerjavečega jekla z dvemi lesenimi ročaji)
- Strgalo iz nerjavečega jekla z lesenim ročajem
- Rešetka iz nerjavečega jekla
Hitra navodila za sestavo Pizza Case:
- Montiranje nogic na osnovno konstrukcijo:
Nogice iz nerjavečega jekla privijačite na nosilno konstrukcijo za šamotno ploščo. Podolgovate luknjice v konstrukciji omogočajo neomejeno število možnosti fiksiranja nogic. Izberite čim širšo postavitev nogic saj je tako plošča najbolj stabilna. Spodnji del nogic mora biti na trdni in ravni podlagi (ne npr. na rešetki ali v fugi med elementi kurišča). Pred uporabo je potrebno PIZZA CASO postaviti v kurišče, preveriti stabilnost in zategniti matice pri nogicah, da so spoji med nogicami in ploščo trdni.

( Potrebno orodje: Ključ M17 )
2. Nastavljanje višine
Z nastavljanjem nogic se lahko spreminja tudi višina plošča oz. njena oddaljenost od dna kurišča. Manjša kot je oddaljenost, večja je vročina na plošči za peko.
3. Lopar za pizzo
Tri dele loparja je potrebno sestaviti. Lopar privijačite na ročaj, ki ga nato sestavite tako, da oba dela spojite s pomočjo kovinskega obroča.
4. Orodje za dvigovanje šamotne plošče
Izberete lahko dvigovanje z enim ali dvema lesenima ročajema. Priporočamo dvigovanje z dvema ročajema, saj je plošča dokaj težka. Ročaje fiksirajte z priloženimi vijaki.
5. Strgalo iz nerjavečega jekla z lesenim ročajem
Ročaj vstavite v nastavek na strgalu in privijačite s priloženimi vijaki.
S tem je Pizza Casa pripravljena na uporabo.
Navodila za uporabo Pizza Case:
- Produkt pred uporabo dobro očistite. Šamotno ploščo čistite zgolj s strgalom in pod tekočo vodo (brez uporabe detergentov).
- Zakurite ogenj v kurišču peči, kamina ali žara. Uporabljajte le naravna suha polena, zakurite pa z naravnim netivom (lahko ga dobite pri nas).
- Za uporabo Pizza Case mora biti na dnu kurišča segreta žerjavice v zadostni količini, da bo s svojo toploto segrela ploščo. Količina žerjavice je odvisna tudi od velikosti kurišča in jo mora vsak uporabnik določiti na podlagi izkušenj.
- Ko želimo začeti peči odpremo vrata in previdno vstavimo Pizza Caso. Pazimo na vroče dele peči in vrat. Poskrbimo, da je Pizza Casa stabilna in se ne more prevrniti in poškodovati kurišča ali stekla na vratih- NEVARNOST POŠKODB KURIŠČA ALI VRAT!!!
- Med pečenjem, segrevanjem in ohlajanjem Pizza Case morajo biti vrata zaprta.
- Zaradi visokih temperatur uporabljajte priloženo orodje in negorljive rokavice – NEVARNOST OPEKLIN!!!
- Po uporabi Pizza Case je ta zelo vroča. Pustite jo, da se skupaj s kuriščem ohladi in jo šele nato vzemite iz kurišča.
- Pred prvo uporabo je priporočljivo Pizza Caso postaviti za 1h nad močno žerjavico, da se material dobro prežge
- Pri jemanju šamotne plošče iz kurišča v vročem stanju (skupaj s hrano) uporabite priloženo orodje. Pri tem poskrbite, da se vrata ne zapirajo avtomatsko ali pa naj vam jih nekdo pridrži – priporočeno!
- Poskrbite, da pred, med ali po peki otroci, starejši in ostale občutljive osebe niso v bližini peči brez nadzora. Nevarnost opeklin!!!
- Pizza Caso lahko uporabljajo le osebe, ki so prebrale ta navodila
- Pizza Casa ima ostre robove in se lahko urežete!
- Ne priporočamo večkratnega razstavljanja in sestavljanja Pizza Case.