Zrnatost: 1 mm
Poraba vode: 0,2 l/kg
Temperaturna odpornost: do 1200 °C
Hitrost sušenja: > 24h
Klasična pečarska šamotna malta na glineni osnovi ORTNER AUSBAUMÖRTEL se uporablja za zidanje klasičnih lončenih in akumulacijskih peči. Namenjena je kot polnilo pečnic in šamotnih opek, ter za zidavo dimovodnih kanalov s strani pečarjev.
POZOR – Malta ni primerna za zidavo zunanjih žarov in kurišč pizza peči, saj ima dolg čas sušenja (več kot 24h) in veže šele ko je izpostavljena visoki temperaturi. Za zidavo kurišč (odprto ognjišče, žar, pizza ali krušna peč) priporočamo Specialno pečarsko šamotno malto Ortner Versetzmörtel HK – povezavo do izdelka najdete TUKAJ.
Teža | 20 kg |
---|---|
Dimenzije | 200 × 200 × 200 cm |